PREMIUM

Bio-ethanol branders

Genieten van de warmte & sfeer met een haard die echt vuur & warmte geeft, zonder last van rook! Lees hieronder wat onze haarden zo "Premium" maakt. Of bekijk de korte video hiernaast voor een indruk hoe een bio-ethanol haard brandt.

Design

Het design van de brander is strak en makkelijk in te bouwen. De haard staat zowel in een modern als klassiek interieur en kan eventueel compleet gemaakt worden met accessoires zoals houtstammetjes en stenen.

De rechthoekige branders zijn 19,3cm breed en 16,5cm hoog; de ronde brander is ook 16,5cm hoog. De lengte varieert per model (zie de model informatie in onze webshop). Daarmee zijn ze makkelijk in te bouwen. We geven graag advies over gebruikelijke inbouwmaten!

Flexibiliteit

In tegenstelling tot hout- en gashaarden is er bij bio-ethanol haarden geen rookgasadvoer nodig, waardoor je de haard op elke gewenste plek kunt plaatsen, zowel binnen als buiten.

N.B. Houdt er bij buitengebruik wel rekening mee dat de haard droog moet staan.

Milieu

Bio-ethanol wordt gemaakt van biologisch afbreekbare grondstoffen, zoals suikerriet, suikerbieten en maïs. Bij de verbranding komt er geen fijnstof vrij, en er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. Wel zo goed voor het milieu.

100% Veilig

Onze bio-ethanol haarden zijn 100% veilig! Het automatische vulsysteem pompt brandstof uit een jerrycan rechtstreekt in een aparte, afgesloten brandstoftank; dit kan alleen als de brander is afgekoeld, en er kan geen brandstof geknoeid worden.

Elk vuur verbruikt zuurstof. Normaal gesproken wordt dat door ventilatie automatisch ververst. Mocht er toch onvoldoende ventilatie aanwezig zijn, waarschuwt de ingebouwde CO2-sensor daarvoor - en schakelt in het uiterste geval de brander uit vóór er gevaar ontstaat.

Als extra veiligheidsmaatregelen zijn ook nog eens schok- en vlamsensoren aanwezig. Bij uitschakelen, hard tegen de brander stoten, of bij omvallen van de brander wordt de brandstoftoevoer direct afgesloten.

Gemak

Met een druk op de knop, de afstandsbediening of de App wordt de haard ontstoken. Of nog makkelijker: met stembediening va de Google Assistant of Amazon Alexa. Andere home automation systemen worden ook ondersteunt - zoals Samsung SmartThings of Home Assistant. Onze automatische bio-ethanol haarden zijn namelijk standaard uitgerust met WiFi. Kijk op ons blog voor informatie hoe te integreren met Home Assistant - dat kan als voorbeeld dienen voor (vrijwel) ieder ander home automation systeem.

Bijvullen gaat eenvoudig door de jerrycan naast de brander te zetten, het slangetje aan te sluiten en op de vul-knop te drukken. De pomp slaat automatisch af als de tank vol zit.

Project uitvoering

Wilt u de haard ombouw zelf maken? Heeft u een eigen aannemer die de ombouw realiseert? Of wilt u het volledig door ons laten realiseren? We werken met diverse aannemers samen en kunnen de volledige realisatie van uw haard op ons nemen.

Wilt u de ombouw zelf realiseren of door uw eigen aannemer laten verzorgen? Ook dat is geen probleem. We geven u graag (kosteloos) advies over te gebruiken materialen. Ook bij realisatie door ons kunt u zelf b.v. de afwerking voor uw rekening nemen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken!

WAT ONZEKLANTEN ZEGGEN:
“Ik kan de heater aanbevelen aan iedereen die een afgesloten ruimte (serre) wil verwarmen. De heater is niet zo sterk als een open IR-straler, maar het geeft geen licht af, wat ik persoonlijk erg prettig vind. De ondersteuning is geweldig en reageert direct en heel vriendelijk!”
Amazon klant
Oostenrijk
“Ik heb dit produkt nu ongeveer een maand en het is een super produkt - stekker erin en het werkte. Bediening is top met de app en het geeft hele mooie gele vlammen.”
Webshop klant
Nederland
“De afhandeling was geweldig! Ik kan over het product zeggen dat het precies doet wat het moet doen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de heater wordt gebruikt in een tochtvrije ruimte.”
Amazon klant
Oostenrijk