Hoe maak ik mijn eigen droom-haard?

Verbeelding

Vuur speelt tot de verbeelding. En met uw eigen verbeelding kan ieder gewenst ontwerp worden gerealiseerd. Een mooie haard heeft meerdere functies:

  • Het vuurspel geeft gezelligheid.
  • Het verwarmt de ruimte.
  • Het kan als design-element in de ruimte worden toegepast, of b.v. als room-divider.

Wanneer hout- of gaskachels worden gebruikt, moet rekening worden gehouden met de plaatsing: een rookgas afvoer kanaal is nodig, en - in geval van gas - een gas aanvoer leiding. Met een bio-ethanol haard zijn deze beperkingen er niet. Het enige dat nodig is, is elektriciteit. Bijvullen gaat door een jerrycan naast de haard te zetten, een slangetje aan te sluiten en de haard vervolgens de interne brandstof tank vol-automatisch te laten bijvullen. Er hoeft dus geen rekening gehouden te worden met aan- of afvoer van gas of afvalstoffen. Dat geeft volledige vrijheid met het ontwerpen van uw perfecte haard.

Materialen

Als basis is de bio-ethanol haard een mooie, strak vormgegeven rechthoekige brander. De brandstof tank zit er onder ingebouwd en kan zodoende volledig worden ingebouw in uw ontwerp. Aangezien er geen giftige stoffen vrijkomen, is het niet nodig om de brander volledig af te sluiten met glas (glazen platen ervoor kunnen uiteraard gebruikt worden, indien het vuur b.v. afgescherm moet worden van kinderen of huisdieren).

Om de haard in te bouwen in uw eigen ontwerp, zijn er ruwweg 2 opties, die elk in allerlei varianten gebruikt kunnen worden:

  1. Maak uw volledig eigen ontwerp m.b.v. niet-brandbaar plaatmateriaal.
  2. Gebruik een inbouw-frame (in combinatie met plaatmateriaal).

Inbouw frames zijn via onze webshop te verkrijgen in diverse vormen en maten. Wilt u uw eigen ontwerp maken, dan raden wij niet-brandbaar plaatmateriaal aan, zoals Promatect (zie de website van de leverancier: www.promat.nl). Dit plaatmateriaal is eenvoudig met standaard gereedschap te verwerken en kan in iedere gewenste kleur worden geverfd, zie ook het verfadvies.