Hoe onze infrarood heaters en open haarden te gebruiken met Samsung SmartThings

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings is een geweldig platform - het is goedkoop, ondersteunt veel apparaten vanwege de ingebouwde WiFi-, Zigbee- en ZWave-standaarden en heeft een geweldige app waarmee u eenvoudig verschillende producten met elkaar kunt verbinden. Wat betekent dat? Laten we dat onderzoeken!

Voeg onze apparaten toe aan SmartThings

Om onze apparaten in de SmartThings-app te gebruiken, moet u ze eerst toevoegen. Klik op het "+" -teken op het startscherm en selecteer "Apparaat" om toe te voegen. Blader vervolgens op merk en selecteer "Enjoyable Warmth":

  

Om de Enjoyable Warmth-apparaten te kunnen bedienen, moet u zich aanmelden met uw Enjoyable Warmth-gegevens en SmartThings toestaan om uw apparaten namens u te bedienen:

 

Bedien onze apparaten met SmartThings

Eenmaal toegevoegd, kunt u ze bedienen vanuit de SmartThings-app: schakel in, uit of wijzig het niveau:

Operate fireplace from SmartThings app

Vanuit dit scherm kunt u ook de timer instellen (in- of uitschakelen na bijvoorbeeld 1 uur) of een schema instellen (in- of uitschakelen op een specifiek tijdstip).

Automatiseer met SmartThings

Door te integreren met SmartThings wordt het ook mogelijk om acties te combineren met Zigbee- of ZWave-apparaten. Wanneer u bijvoorbeeld de goedkope Xiaomi Aquara-knop of deurcontact gebruikt, kunt u een automatisering configureren om de haard uit te schakelen zodra de deur opent. Of om de infraroodstralers in te schakelen zodra de Aquara-knop wordt ingedrukt. Dit is heel eenvoudig te configureren zonder enige programmeerkennis. Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet, wordt getoond in de volgende screenshot:

 SmartThings Automation screenshot

Met een zogenaamde "SmartApp" kunt u nog interessantere dingen doen. Als voorbeeld hebben we een SmartApp geconfigureerd die de open haard en de infraroodverwarming automatisch uitschakelt als iemand het huis verlaat - dat voelt veilig, doordat u niet meer kunt vergeten om die apparaten uit te schakelen!

 

Conclusie

Het SmartThings-platform is een geweldig platform. Met een goedkope hub die WiFi, Zigbee en ZWave ondersteunt, kunnen veel apparaten samenwerken. Dat is ook een geweldige functie als je al b.v. ZWave apparaten hebt en nu wilt overschakelen naar Zigbee-apparaten, omdat u uw bestaande apparaten kunt behouden!

Met de automatiseringsfuncties (Automatisering en Smart Apps) kunnen veel interessante dingen worden geconfigureerd voor onze infraroodstralers en bio-ethanolbranders!