Home Assistant gebruiken om heaters en haarden van Enjoyable Warmth te bedienen

Wat is Home Assistant?

Home Assistant is een domotica-platform. U kunt het gebruiken om uw slimme gloeilampen, screens, het koffiezetapparaat en nu ook de infraroodstralers en bio-ethanol haarden van Enjoyable Warmth te bedienen. Het kan ook gebeurtenissen en acties combineren (bijv. "Schakel de open haard uit als ik het huis verlaat.").

Home Assistant kan worden geïnstalleerd op een Windows- of Linux-pc, een Raspberry PI of worden gehost in de cloud.

Waarom integreren met Home Assistant?

De slimme apparaten van Enjoyable Warmth kunnen al op veel manieren worden gebruikt. Ze worden geleverd met een app die kan worden gebruikt op uw SmartPhone, tablet, laptop of pc (omdat de app een zogenaamde Progressive Web App (PWA) is, wat betekent dat deze in de browser wordt uitgevoerd, hoewel het eruit ziet als een "normale" app op Android en iOS). Integraties met Google Assistant, Amazon Alexa en Samsung SmartThings zijn ook beschikbaar, wat betekent dat deze platforms ook kunnen worden gebruikt om de Enjoyable Warmth-apparaten te bedienen - inclusief spraakinstructies. En alsof dat nog niet genoeg is, kunt u Zapier zelfs gebruiken om slimme acties met verschillende services te combineren.

Als u echter Home Assistant al gebruikt of op zoek bent naar een open source domotica-platform, kunt u een andere manier gebruiken om de apparaten Enjoyable Warmth te integreren: gebruik de REST-interface van het apparaat. Dat klinkt misschien ingewikkelder dan het is, zoals u in dit artikel zult zien. Op die manier hebt u ook geen cloudservices (zoals Google, Amazon of Samsung) nodig om de apparaten te bedienen - het kan allemaal lokaal in uw huis worden gedaan.

Dezelfde techniek kan worden gebruikt voor vele andere domotica-platforms, waaronder OpenHAB, Domoticz, Fibaro en vele anderen.

Wat we gaan doen

We installeren Home Assistant op een Windows-pc. Vervolgens voegen we een bio-ethanolhaard toe aan de Home Assistant zodat we deze kunnen in- en uitschakelen via Home Assistant. Het toevoegen van bedieningselementen voor omhoog / omlaag blijft als een oefening voor de lezers, net zoals meer informatie van de open haard (zoals brandstofniveau).

Opmerking: als u van plan bent om Home Automation te gebruiken, is het Windows-platform misschien niet de beste keuze - u kunt overwegen om het in plaats daarvan op een Raspberry PI te gebruiken.

Home Assistant installeren

Vereisten installeren

Voordat u Home Assistant kunt installeren, moet u Python installeren. Python kan worden gedownload van https://www.python.org/downloads/windows/ en het installeren is eenvoudig door de installatiewizard te volgen.

Download en installeer ook de "Build Tools voor Visual Studio", die kan worden gedownload als onderdeel van de "Tools voor Visual Studio" van https://visualstudio.microsoft.com/downloads/.

Een voorwaarde die niet is gedocumenteerd in de installatie-instructies van Home Assistant, is de CORS-module. Start een opdrachtprompt en voer de volgende opdracht uit:

   pip3 installeer aiohttp_cors

Home Assistant installeren

De installatie van Home Assistant is gedocumenteerd op https://www.home-assistant.io/docs/installation/windows/. Start een opdrachtprompt en voer de volgende opdracht uit:

   pip3 install homeassistant

Hiermee wordt de installatie van de Home Assistant-software gestart en voltooid:

 

Wanneer de installatie is voltooid, kunt u Home Assistant starten door de volgende instructie uit te voeren bij de opdrachtprompt (raadpleeg de documentatie over het automatisch starten van Home Assistant als service bij het starten van Windows):

   py -m homeassistant - open-ui

Hiermee wordt Home Assistant gestart en in een webbrowser geopend. Een onboarding-proces begint:

Nadat u een wachtwoord hebt ingevoerd en locatiegegevens hebt ingesteld, wordt u doorgestuurd naar het startscherm dat bijna leeg begint (omdat u nog geen apparaten hebt toegevoegd):

De open haard toevoegen aan Home Assistant

Nu zullen we de open haard toevoegen aan Home Assistant. Hiervoor heeft u het IP-adres van de haard nodig. Dit kan eenvoudig worden verkregen via de Enjoyable Warmth-app door de details van het apparaat uit te breiden:

Het IP-adres van de haard is 192.168.2.143.

Navigeer nu naar de configuratiemap van Home Assistant door een Windows Explorer-venster te openen en het volgende in de adresbalk te typen:

   % APPDATA% /. Homeassistant

U wordt doorgestuurd naar de Home Assistant-configuratiedirectory:

Open vervolgens het bestand "configuration.yaml" in een teksteditor en voeg de volgende tekst toe:

switch:
platform: command_line
switches:
fireplace:
command_on: 'C:\Windows\System32\curl -X PUT "http://192.168.2.143/v1/device/on"'
command_off: 'C:\Windows\System32\curl -X PUT http://192.168.2.143/v1/device/off'
command_state: 'C:\Windows\System32\curl -X GET http://192.168.2.143/v1/device'
value_template: '{{value_json ["state"] == "On"}}'
friendly_name: Fireplace

Dit ziet er ongeveer zo uit:

 

Start ten slotte de Home Assistant opnieuw op en u zult de resultaten zien. U kunt de haard nu starten en stoppen via Home Assistant:

Zie de productdocumentatie voor een overzicht van REST-opdrachten die kunnen worden gebruikt. Een voorbeeld om de statusinformatie van de haard te krijgen (die ook hierboven wordt gebruikt) wordt hieronder getoond: