Infrarood heaters buiten veilig aansluiten

Hoe kunt u infrarood heaters buiten veilig aansluiten? Vooropgesteld: de heaters worden aangesloten op 220V. Zorg ervoor dat de stroom is afgesloten voor u aan de werkzaamheden begint en raadpleeg een vakman als u niet vertrouwd bent met het werken met electriciteit.

2400W model

De IH-2400-D heeft een normale stekker en die kan dus gewoon in een stopcontact worden gestoken. Zorg er bij buitengebruik wel voor dat het stopcontact spatwaterdicht is, zoals b.v. deze:

 

3200W model

De IH-3200-D moet rechtstreeks op een zekering worden aangesloten en wordt daarom zonder stekker geleverd. Om de heater op de electriciteitskabel aan te sluiten, kan een kabeldoos worden gebruikt:

Het is ook mogelijk om een kabelverbinding te gebruiken:

Zo'n kabelverbinding bevat aansluitingen voor 3 kabels (2 x stroom en 1x aarde) en kan op de heater worden aangesloten door een schroefverbinding. Het dichtschroeven van de eindkap zorgt voor de waterdichte afsluiting. Knip hierbij de kabels op de juiste lengte af zodat het zwarte omhulsel binnen de eindkap valt. In onderstaande foto zijn de kabels nog niet op lengte geknipt om duidelijk te kunnen laten zien hoe de diverse onderdelen in elkaar steken:

Kabel onder de grond

Als u de kabel voor de infrarood heater vanuit de meterkast onder de grond naar de juiste plek moet leggen, en er is onderweg een kabelverbinding nodig waarbij de verbinding onder de grond komt te liggen (ingegraven wordt), dan is het belangrijk dat de verbinding compleet waterdicht is (niet alleen spatwaterdicht). Dat kan door een kabeldoos te gebruiken en die vol te gieten met hars. Dat ziet er als volgt uit (klik op de foto voor het produkt - daar staat ook een stappenplan met per stap een foto):

Vragen?

Heeft u vragen over de aansluiting? Neem gerust contact met ons op! Of raadpleeg een vakman in uw buurt voor de aansluiting in de meterkast. Veiligheid voor alles!