Veilige high-tech bio-ethanol haarden voor binnen en buiten

De eerste bio-ethanol haarden op de markt kwamen nog wel eens negatief in het nieuws. Dit had mede te maken met het ontwerp en de constructie. Traditionele sfeerhaarden bestonden in die tijd veelal uit een eenvoudige metalen bak. De branders waren instabiel waardoor vloeistof eenvoudig kon lekken. De bio-ethanol haarden die we nu kennen zijn voorzien van high-tech technologie. Dat betekent dat het binnenwerk van de sfeerhaarden, de branders én de brandstofopslag aan de hoogste eisen voldoen.

Tevens zijn deze bio-ethanol haarden voorzien van een automatisch vul-systeem. Brandstof knoeien behoort daarmee tot het verleden. Ze kunnen dus zowel binnenshuis als buitenshuis veilig en verantwoord worden gebruikt. Gebruik je een bio-ethanol haard binnenshuis, dan hoef je alleen zorg te dragen voor ventilatie. Bijvoorbeeld door het openzetten van een raamrooster. Elk vuur verbruikt namelijk zuurstof. Wel is het zo dat high-tech bio-ethanol haarden een CO2 sensor bevatten. Mocht het zuurstofgehalte in de ruimte te laag worden, dan schakelt de sfeerhaard zichzelf automatisch uit.

High-tech sfeerhaarden die alleen water en CO2 uitstoten

Een sfeerhaard werkt op bio-ethanol. Dit is vloeibare alcohol die middels de ingebouwde brander zorgt voor een aangename warmte. Bij de verbranding van bio-ethanol komen er geen schadelijke stoffen of gassen vrij. De uitstoot bestaat dan ook alleen uit water en CO2. Sfeerhaarden zijn daardoor ook prima te gebruiken als roomdivider in bijvoorbeeld de woonkamer.

Veilige en aangename warmte zonder rook- of afvoerkanaal

High-tech bio-ethanol sfeerhaarden produceren geen rook en zijn zonder gasaansluiting of afvoerkanaal te gebruiken. Ingrijpende verbouwingen zijn dus niet nodig. Daarnaast zijn ze eenvoudig verplaatsbaar te maken zodat je waar je ook wilt kunt genieten van een veilige warmtebron. Denk hierbij aan het gebruik van een sfeerhaard op het terras, tijdens een tuinfeest of op een andere locatie. Door het solide en veilige ontwerp zijn ze makkelijk te vervoeren. Let bij buiten gebruik wel op dat de haard droog staat – de elektronica kan niet tegen regen.

Welke verschillende soorten veilige sfeerhaarden zijn er?

Via de webshop van aangenamewarmte.nl kun je een keuze maken uit verschillende modellen top kwaliteit bio-ethanol haarden die eenvoudig ingebouwd kunnen worden. Deze keuze maak je bijvoorbeeld als je de bio-ethanol haard op een vaste plek wilt gebruiken. Bijvoorbeeld in de scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer. Ook op het terras behoort een inbouw sfeerhaard tot de mogelijkheden.

Onze high-tech bio-ethanol haarden zijn voorzien van de laatste innovaties en ontwikkelingen. Dat betekent dat onze sfeerhaarden altijd uitgerust zijn met spraakbesturing. Deze bio-ethanol haarden zijn eenvoudig te bedienen middels een applicatie, en voorzien je van nog meer gebruiksgemak.

Het gebruik van een moderne bio-ethanol haard is veilig. Maar hoe zit dat met de geur?

De basis van bio-ethanol kan b.v. tarwe of maïs zijn. Hoewel de geur niet uitdrukkelijk aanwezig is, kunnen sommige producten wat meer of juist wat minder geur verspreiden. Daarnaast kun je zelfs bewust kiezen voor ethanol met geur. Jouw sfeerhaard werkt in dat geval direct als een aangename diffuser. Kies voor bio-ethanol met de geur van rozen, kaneel of lavendel. Er is zelfs ethanol verkrijgbaar met een zee- of bosgeur. Natuurlijk geheel veilig in gebruik en niet schadelijk voor de gezondheid.

Online high-tech sfeerhaard op bio-ethanol bestellen

Een veilige sfeerhaard bestel je eenvoudig online. Op de website van aangenamewarmte.nl maak je eenvoudig een keuze tussen diverse high-tech bio-ethanol haarden. Natuurlijk voorzien we je ook graag van een persoonlijk advies. Bijvoorbeeld als je niet zeker weet welke sfeerhaard tegemoet komt aan jouw persoonlijke wensen. Wil je de sfeerhaard eerst zien? Ook dat kan in onze showroom in Apeldoorn. Eén ding is zeker, met onze high-tech haarden kun je veilig genieten van een aangename sfeer en warmte.